lauantai 31. maaliskuuta 2012

Syteen tai mieluummin saveen

Kevät on kansalaisopiston keramiikkailtojen lopun alkua.
"Kohta vihertää":

Riipuksessa on messinkilyötteellä painettu lehtiaihe, jota on vähän jatkettu ja raakapolton jälkeen värjätty kuparioksidilla. Kuoppaan on murusteltu sinistä lasia. Kavereina kivi-, puu- ja lasihelmiä sekä "jobin kyynel" -siemeniä (suosikkini!).

Kaikissa riipuksissani taustapuoli on lasittamaton. Ehkä ensi kaudella opin ripustelemaan ne uuniin reikänsä varassa. Kokonaista kolme ympäriinsä lasitettua helmeä sain aikaiseksi, mutta olipa työn takana!

"Onnenpähkinä":
 
Tästä isosta, ontosta helmestä en luovu. Yllättävän mukava käytössä, puuhelmet tekevät korusta kevyen. Lukoksi päässyt nappi sai liikaa oksidia niskaansa, meni metalliseksi. 


Mukavan omapäinen materiaali! On aina jänskää mennä katsomaan, mitä on tullut uunista ulos. Harvoin sitä, mitä odotin, mutta usein iloisia yllätyksiä.

8 kommenttia:

Vikki kirjoitti...

Silmänruokaa!
Ensimmäisessä korussa sininen kuoppa herätti heti huomion se jotenkin vangitsee miettimään :)
Jobin-kyynel, sain nimen näille siemenille joita on tuolla laatikossa.
Alimman helmi on kyllä upea, uskon että olit onnellinen kun kurkistit uuniin.Tykkään tosi paljon koko korusta.
Kurkkaahan Solen spiraalit blogiin sen lisäksi että blogi on ihana löysin sieltä linkkejä keramiikkaharrastajien / taitelijoitten blogeihin.

Mags kirjoitti...

Upeita tuloksia saat uunista ulos! En ala eritellä, mutta ekan korun riipus on niin silmiäni hivelevä :-)

Othel kirjoitti...

Kiitos, Vikki ja Mags! Tuo Solen spiraalit on muuten hieno blogi ja tähän asti minulle tuntematon. Täytyypä tehdä siellä perusteellinen vierailu (onneksi blogista ei heitetä ulos kun isäntäväki haluaa käydä nukkumaan!).

sole kirjoitti...

Aivan upeita koruja ja hienoja keramiikkajuttuja. Hyvä kun jätit kommentin niin löysin tänne :) Tästä taitaa tulla yksi lempiblogeistani.

Jokke kirjoitti...

Kuten saattaa arvata pidän kovasti! Savea ja puuta, ai ihanaa.

Birgitta Lejonklou kirjoitti...

Im sorry not to read Finnish but I do love Your work !!Do You make polymer clay beads Yourself?? Thanks for visiting my blog :) Birgitta in Sweden

inkku kirjoitti...

Viherrys on aina positiivista, mutta tuo pähkinähelmi.. nam! On niin kovasti kaunis, ja koru on kerrassaan hykerryttävä, en ihmettele ettet luovu!

Othel kirjoitti...

Kiitos kommenteista Sole, Jokke, inkku!

Wonderful to see you here,Birgitta! Yes, the polymer clay beads are made by me, and those ceramic/stoneware pendants as well. I started with these materials this autumn and fell in love with both.