lauantai 7. huhtikuuta 2012

Dolce far niente

Korukoplan (http://korukopla.blogspot.com/) teemakoru Lepo julkaistaan tänään! Loistava lepopäivän ajanviete on siis vierailla korublogeissa katsomassa, mistä puhumme, kun puhumme levosta.

Oma lepo-koruni sai nimekseen Suloisen Joutilaisuuden, "Dolce far niente":


Ihmisen pitää oppia lepäämään. Ei vain nukkumaan, vaan suloisesti, luovasti lorvailemaan. Eläimet osaavat sen luonnostaan. Koruni lähtökohta oli tuo rampa posliininukke. Minusta rikkinäinen kuvaa ihmistä paremmin kuin täydellinen.

Nukke on kiinnitetty pohjamateriaaliin (Lacy´s Stiff Stuff) helmikirjonnalla, johon olen käyttänyt japanilaisia siemenhelmiä ja pikkupisaroita. Riipus on taustoitettu alcantaralla (ultrasuede amerikaksi). Tasapainoittavan renkaan olen ostanut kivimessuilta en edes kehtaa kertoa, kuinka monta vuotta sitten... Se on kuulemma suomalaista kiveä, mutta mitä? Hopeisessa poikkitangossa on prehniittikimpaleita ja harmaata akaattia, nauhaosassa prehniittiä, "jobin kyynel" -siemeniä, siemenhelmiputkiloita, simpukankuorta ja itse vasaroitu hopealukko.Kelpo runoilija P. Mustapään runossa "Dolce far niente" on läkkiseppä Lindblad nurmikolla pitkällään filosofoimassa elämän kolkosta ja lempeästä puolesta. Sen voi lukea vaikkapa täältä: http://kolmashuone.blogspirit.com/archive/2005/07/06/runon-ja-suven-paivana.html

18 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Upeaa punontaa!! Lukko on ihana ja kokonaisuus on todella... WAU!!! Upeus, kertakaikkiaan!!

Sinikarhu kirjoitti...

Mielettömän kaunis ja erilainen. Rampa tyttö ja kaunis punonta... Pakko vain tuijottaaja tuijottaa :)

Mags kirjoitti...

No yhtään vähempää en sulta odottanutkaan! Frozen Charlotte on kiehtonut mua jo pitkään, juurikin sen rikkonaisuus ihmiselämän kuvaajana. Sun siemenhelmi-helmet on taas niiiin tekemään houkuttavia (vaikka tuskin ikinä tartun ;-D ) ja kokonaisuus on ihanan kuplivan hyväntuulinen ja, öö, levollinen... Kiitos hienosta tuokiosta!

JaanaR kirjoitti...

Sielukkuutta ja mietittyä sanomaa, wau! Rohkean naisen koru! Tykkään kovasti noista Magsinkin kehumista siemenhelmi-helmistä ja korun väreistä :)

Meke kirjoitti...

Voi elämän ...lepo! Rikkinäinen ihminen ja kaunis, aikaavievä toteutus alusta loppuun sen ympärillä levon tärkeydestä ja merkityksestä. - Nyt voin vain hiljentyä itsekin - sanoma tuli perille. Kiitos. :)

Vikki kirjoitti...

Onneksi tulit Othel tänne blogimaailmaan teet tämän astetta rikkaammaksi!
Tässä on niin paljon kauniita ja mielenkiintoisia yksityiskohtia ja herkkiä suloisia värejä.
Tämä koru on elämys!

Helmihurmio kirjoitti...

Aivan... Upea? Mikä sana tätä kuvaisi? Kyyneleet tuli silmiin, suu jäi mollottamaan auki. Siis Mahtava, Suurenmoinen teos.
- Nanti

Tarleena kirjoitti...

Kaunis on...voi kun oppisin tuollaisen rohkeuden!

Miina kirjoitti...

Upea koru, mahtavia siemenhelmijuttuja.. ja tuo kaunis lukko kruunaa kokonaisuuden. :)

outiriina kirjoitti...

värit on aivan ihanat, levolliset, kaunis lukko, kauniisti siemenhelmiputkiloihin ihastuin myös. kaunista, niin kaunista :)

merrim kirjoitti...

Tämä on taidetta todella vakuuttava työ

Othel kirjoitti...

Rakkaat kiitokset kaikille kommentoijille!

suntsa kirjoitti...

Haukoin vain henkeä, kun katsoin tätä korua ja luin tekstejäsi. Olet kyllä suuri taiteilija silmissäni, ei voi muuta sanoa.

Tämä on itkettävän ihana koru. Tuo lempeän levollinen keväänvihreä ja viaton valkoinen värityskin vie ajatukset johonkin paratiisinomaiseen tilaan.

Helmiainen kirjoitti...

Huh ja hei, mikä taideteos. Ihana värimaailma. Wau, tykkään kympillä!

sole kirjoitti...

VAU. Ihmeellistä miten täydellisen eheä ja harmoninen kokonaisuus tuo koru on vaikka on noin monimutkainen.

Jokke kirjoitti...

KLops! Oho, silmät putosivat, mutta näkivätpä sentään jotain kaunista.

PaulaL kirjoitti...

Upea, taidokas koru!

Unttura kirjoitti...

Ihan mieletön! Vau!