sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Leikitään kauppaa!

Koska koruntekijällä on keskimäärin vain yksi kaula, kaksi korvaa ja kaksi rannetta (sormia onneksi useita!), enemmin tai myöhemmin mieleen tulee: voisiko näitä koruja myydä?

Kyllä voi. Mutta harvoin se on kannattavaa, useammin kauppaleikkiä. Arvostan niitä, jotka ovat osanneet kääntää leikin bisnekseksi. Käsityöyrittäminen tarkoittaa rankkaa downshiftaamista ja hurjaa itsepäisyyttä. Uskoakseni usein myös sivu-, väli-, pätkä- ja kausitöiden tekemistä. Eläköön-huuto suomalaisille käsityöyrittäjille!

Luovuus on aina leikkiä. Siksi meidän harrastajien kauppaleikki on minusta iloinen ja kannatettava asia. Tekijä löytää yleisönsä, koru kotinsa, ostaja budjettiinsa mahtuvan taideteoksen.

Viime viikolla pakkasin pullataikinan lailla paisuneen koruvarastoni kahteen pikku tapahtumaan. Ensin myin korujani työpaikallani. Siellä on sitten ihania naisia! Tuntuu hienolta, että hyvinkin erilaiset ihmiset löytävät itselleen sopivan korun ja tulevat iloisina käytävillä vastaan.

Eilen olin mukana Järvenpään käsintekijöiden
(http://www.järvenpäänkäsintekijät.com/)
kesäkauden avajaisissa.


Kuvassa on Villa Cooper, Lars Sonckin suunnittelema ja Järvenpään kaupungin omistama huvila. Se on Käsintekijöiden käytössä, ja koko alakerran täyttävät myynnissä olevat käsityöt. Avajaistapahtumassa myös pihalla oli tekijöiden myyntipöytiä (kaikki eivät näy tässä kuvassa). Minun pikku pöytäni on äärimmäisenä vasemmalla. Ilma oli hieno, mutta päällekkäiset tapahtumat verottivat yleisöä.

Hupaisinta on, että paikalle sattui amerikkalainen rouva, joka iloisena osti kolme korua. Alan ymmärtää, miksi amerikkalaiset koruntekijät aina mainitsevat lukuisat craft show´t, joissa käyvät myymässä! Nyt Green Cardia anomaan?Tässä vielä muutama savilätty, jotka pääsivät ulkoilemaan.

4 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Pöh, ehkä seuraavalla kerralla voisi kuulla ostotilaisuudesta etukäteen ;) Kiva nähdä koruja kuvina kuitenkin. Livenä ne olisivat varmasti vielä hienompia. Näyttely??

Miina kirjoitti...

Onhan se vähän kauppaleikkiä välillä.. kavereille kun tekee niin haluaa aina tehdä mahdollisimman halvalla. Typerää, kun samalla antaa sen kuvan ettei itsekään arvosta taitojaan! :D

Saa nähdä miten nyt käy, kun avasin pienen verkkokaupan itselleni. (http://jadeit.fi) Koruille tuntuu välillä olevan niin paljon kysyntää, ja tilaustöitä on niin hankala ottaa vastaan että jospa tuosta olisi nyt vähän jotain apua. Ja voinpahan ainakin jatkaa harrastustani jos saan siitä edes joskus vähän rahaa! :) (ja samalla mies saa kokemusta opiskelemastaan alasta, kirjanpidosta, yrittämisestä ym.) Pidetään tuota kauppaa tämän hetkisenä yhteisenä harrastuksena, joten saa se vähän "kauppaleikkiä" ollakin. :)

Othel kirjoitti...

Jokke: Mää tilasin ekana sinulta näyttelyn!

Miina: Kiva kauppa, onnea! Mainiota, että olen saanut miehenkin sitoutettua korubisnekseen.

Jokke kirjoitti...

...yhteisnäyttely ? ;)