torstai 7. kesäkuuta 2012

Peräkylän haute couture

Haute couture, huippumuodin kerma, elättää vielä muutaman käsityöläisen, jotka hallitsevat käsin koristelun melkein sukupuuttoon kuolleita tekniikoita. Käsin ommeltuja helmiä, paljetteja, silkkikukkia ja kirjontoja ei tavallinen kuolevainen kolttuunsa saa - ellei tee itse.

Silkkinauhakirjonta oli hitti muutama vuosi sitten, mutta ensimmäisen kerran törmäsin soutache-kirjontaan uusimmassa Bead&Button-lehdessä. Internetissä aiheesta löytyy vaikka mitä!


Näiden korvakorujen ohje on ladattavissa Bead&Buttonin nettisivuilta. Vaatii kirjautumisen, ei muuta.

Lehdessä on toinen korvakorumalli. Se on pienempi. Näissä tekemissäni on hiukan se fiilis, että korvissani roikkuu pannulaput... Mutta ovat kevyet, joten joutsenkaulaisille varmaan passelit (toteaa katkera marsunkaulainen).


Soutache-nyörin eli venäjänpunoksen löytäminen Suomesta vaati hiukan työtä. Amerikastahan saa, jos jaksaa odottaa. Vinkkejä?

Nyt kaikki kokeilemaan, miten mukavaa on, kun tavanomaisen helmikirjonnan yhden solmuun menneen langan sijaan voi tehdä Gordionit seitsemällä piuhalla!

8 kommenttia:

Meke kirjoitti...

Ihanat!

. kirjoitti...

Hienot. Tätä täytyy jalostaa. T:) Koralli

Sorsaska kirjoitti...

aika upeat! Tsekkasin, olisiko Karnaluksissa (http://shop.kl24.ee/) ollut, mutta ei ollut. Työkaverit ovat käyneet paikan päällä ja siellä kuulemma on pilvin pimein kaikkea (on siis Tallinnassa) ja veikkaan, ettei kaikkea ole edes nettikaupassa. Olen yhden virolaisen harrastajan sivuilla nähnyt näitä, joten jostainhan niitä nyörejä luulisi saavan :) Onnea etsintään ja upeat korvikset!!

Sorsaska kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sorsaska kirjoitti...

http://www.dolores.fi/kauppa/index.php?cPath=22

Othel kirjoitti...

Kiitosta!

Sorsaska: juurikin tuolta Dolorekselta ovat käyttämäni nyörit. Niissä on vain se huono puoli, että eri värit ovat taipuisuudeltaan erilaisia, joten nippu pyrkii karkaamaan harjaantumattomista käsistä. Vaan saattaisivat ne tasalaatuisetkin karata...

Miina kirjoitti...

Vau, miten hienoja! :)

Jokke kirjoitti...

Orienttimaiset, jännittävät koukerot.