lauantai 25. elokuuta 2012

Matoa ranteeseen

Jos jokin näyttää liian yksinkertaiselta, herää epäilys: voiko se toimia?

Netissä olen törmännyt yksinkertaisiin ja yksinkertaisesti ihaniin polymeerimassasta tehtyihin rannerenkaisiin. Epäilin, tulisiko renkaasta kyllin tukevaa, vai olisiko se sellainen Kekkosen aikaan nilkkaan tai ranteeseen pujotettu uimahallin vaatekaapin avaimen kumirengas. (En muuten ole tällä vuosituhannella käynyt uimahallissa - enkä mene!)


Tämä malli on From Polymer to Art -lehden yellow-numerosta (kevät 2012). Pintakuvio oli aika haastava... Mutta perustekniikka on lyömättömän yksinkertainen:

  • Tehdään mato
  • Halkaistaan mato
  • Kietaistaan halkaistu mato (olut)tölkin ympärille
  • Leikataan ylimääräiset madon päät (viistoon?)
  • Painetaan päät yhteen
Yksi (hiukan toisenlainen) ohje on täällä:


Ei, ne eivät ole uimahalliavainrenkaita. Ne ovat ihan kovia ja kopsahtelevia rannerenkaita. Tähän(kin) tekniikkaan on perehdyttävä lisää!

Vielä yksi polymeerimassan ylivoimainen ominaisuus: siihen on kaikista korumateriaaleista helpoin lisätä oma tekijänmerkki, jos semmoisista tykkää.

7 kommenttia:

Mags kirjoitti...

Jos mulle ois etukäteen sanottu, että tykkään tällaisesta räikeähköstä väriyhdistelmästä, en ois uskonut. Mutta tykkään aivan julmetusti taas, oi Othel Taikuri :-)

Niina kirjoitti...

Minäkin tykkää ihan sikkenä ja nää on niin ihqut....vai miten ne nuoret sanoo. Joidenkin käsissä se massa on taika-taikinaa :-)

outiriina kirjoitti...

kivat rannerenkaat, niin pirtsakat ja iloiset :) ja muuten, ainakin täällä meillä on uimahallin avainrenkaat edelleen samalaisia kuin kekkosaikaankin :D terveisin eräs, jonka pitäisi saada taas vesijuoksut alulle ;)

Jokke kirjoitti...

Zap! Tuli ja leimaus miten hienot!

sole kirjoitti...

Tosi hauskat, värit ja kuviot näyttää hienoilta. Meidänkin, Kekkosen aikaan rakennetussa, lähiuimahallissa on edelleen semmoiset renkaat. Oliskin kiva jos ne näyttäisivät tuolta.

Othel kirjoitti...

Mahtavaa, perinteiset uimahallirenkaat pitävät pintansa! Kauniit kiitokset kommenteista.

Akvamarin kirjoitti...

Veikeät ja taidokkaat kärmekset iloisine väreineen!