tiistai 20. marraskuuta 2012

Savikausi

Jos kirjasto on ilmaisten huvitusten ykkösjuttu, lähes ilmaisten ykkönen on kansalaisopisto!

Meidän savityön opettaja on joustava tyyppi, joka ei kahlitse tätiä dreijaan vääntämään viilikuppeja, vaan sovittelee sopuisasti tuhannen korunkappaleeni uunin uumeniin. Teimme ryhmän kanssa retken Kerasil-kauppaan:

http://www.kerasil.fi/
Miten niin tarvikeaddikti? Minä muka??

Miksei savea ja lasitteita ja värejä ja kyniä ja kaikkea myydä pikkupakkauksissa koruntekijöille?

Pilkkusavea, sinistä lasitetta:


Omatekemä kaksipuolinen, ontto keskushelmi ja lieriöpötköhelmet. Afrikkalaiset vinyyli-heishihelmet (saa ainakin Happy Mango Beadsilta ja Etsystä), lasihelmet, messinki. Itse nakuteltu lukko.


Vähän vaikea saada tuota kuopan sinistä näkyviin.


Toisella puolella on punaista sivellinlasitetta. Juu, luit oikein: punaista!


Sitä samaa punaista on etummaisessa helmessä. Sinistä keskimmäisessä. Taaimmainen on maalattu alilasiteväreillä, niistä Kerasililla on kiva "vesiväripaletti". Väreistä tosin vain sininen, vihreä ja musta pitivät pintansa poltossa.

Keramiikan hauskin ja raivostuttavin piirre on yllätyksellisyys. Sehän on melkein kuin... mun hevoset!
10 kommenttia:

Lady of the Mess kirjoitti...

Ihanuuksia, värit!!!

Jokke kirjoitti...

Eiks ookin! Mutta onko nuo korkean- vai matalan polton savia? Minulla meni mönkään, kun korkeassa poltossa ei saanut sellaista kun olisin halunnut. Seuraavaksi tähdätään matalammalle.

sole kirjoitti...

Ihania keramiikkajutskia, varsinkin tuo punainen. Alkaa koko ajan vaan enemmän tehdä mieli oppia itse. Kävin kyllä mikrorakukurssilla mutta se oli vähän stressaavaa, kun piti vippailla osat niin vauhdilla sahanpuruun. Ehkä joku muu verkkaisempi keramiikkatyyli voisi olla mukavampi.

Heidi Y. kirjoitti...

Oi miten kauniita! :) Jostain syystä kiinnitin erityistä huomiota postauksen kahteen viimeiseen sanaan, hevosjuttuihin. Ja miten niin on ikävä heppatouhuja :D Mutta nuo keramiikkahelmet on upeita!

Mags kirjoitti...

Kaikki sun omatekemät helmet on mun makuun! Punainen helmi on upea :-)

Sorsaska kirjoitti...

WOW! upeita! Alilasitevärit ja aika iso osa engobeista menettää korkeassa poltossa värinsä, kirkkaat värisävyt kestää kyllä matalassa poltossa (1040 astetta). Matalassa on kans kaikkia huikeita efektilasituksia, mut oon samaa mieltä tuosta, että ihan tyhmää kun niitä myydään niin isoina määrinä. Koruaskarteluun riittää litra lasitetta loppuiäksi ;D

Sorsaska kirjoitti...

@sole: kokeile ihan tavan keramiikkaa - sitä saa nysvätä mielin määrin ;)

Akvamarin kirjoitti...

Hienoja yksityiskohtia ja herkullisia värejä!

inkku kirjoitti...

Aivan mielettömän upeita helmiä! Ei pysty sanomaan mikä on suosikki, tykkään kaikista. :) Edelleen haikailen kansalaisopiston keramiikkaan, joko jo ensi vuonna ottaisin itseä niskasta kiinni. :)

Othel kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Ja heti keväällä kaikki keramiikkakurssille, hus-hus!

Jokke ja Sorsaska, olette oikeassa: käytämme korkean polton savea. Näiden lasitteiden ja värien pitäisi kestää sitä, mutta juu, Ryttylässäkin pitäisi olla Alko...