maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kaikki, mitä askartelumassoista tarvitsee tietää


Pörrö Sahlberg: Valloittavat korut askartelumassasta. Minerva 2013.

Sanokaa minun sanoneen: suomalaisen massailun historia tullaan jakamaan aikaan ennen ja jälkeen Valloittavat korut askartelumassasta -kirjaa.

Pörrö ei ehkä ole Jeesus, mutta hän tietää kaiken, mitä massasta tarvitsee tietää. Se kaikki on pantu kansiin selkeästi ja järjestelmällisesti, suomeksi ja Suomen oloihin sopivasti. Työohjeita on sellainen määrä, että hintatietoisinkin lukija varmasti tuntee saavansa rahoilleen vastinetta (190 sivua, kustantajan hinta 29,90 e).

Kirjan vahvuus (ja vähän heikkouskin) on asiallisuus. Se on täynnä luotettavaa tietoa, ja esillepano on tietokirjamaisen selkeä. Myös koruohjeiden tyyli ja värimaailma ovat hallitun yhtenäisiä. Puolivillaisten käännöskirjojen jälkeen tämä viehättää kuin aito ruisleipä. Mutta... hetkittäin sisäinen romantikkoni kaipailee pientä kevennystä tai söpöstelyä, onhan kyse kuitenkin koruista.

Tämä kirja kädessä uskaltaa täysi ummikko avata polymeerimassapakettinsa ja pistää toimeksi. Lukutaitoinen ei voi epäonnistua! Erityisen mielenkiintoinen on osio Värien maailma. Kahlattuani aikoinani niin Ittenin kuin Goethen väriopit hurmaa Sahlbergin värioppi toimivuudellaan.

Muuten olen sitä mieltä, että "askartelumassat" on laajempi käsite kuin "polymeerimassat", joita kirja käsittelee. Toisaalta: massailun ilosanoman levitessä saattaa hyvinkin käydä niin, ettei kukaan enää muista muita askartelumassoja olevan olemassakaan.

Puskii kirjakauppaan!

http://www.askartelumassat.com/
http://www.minervakustannus.fi/

6 kommenttia:

Suntsa kirjoitti...

Ou jee!
Mulla on jo massoja ja joitain vekottimia, mutta en oikein ole uskaltanut koskea niihin. Niin, ja muutama englanninkielinen kirjakin, mutta taisivat olla vähän turhan vaativaa kauraa ensialkuun. Nytköhän tämä tästä nytkähtisi...

Mags kirjoitti...

Kirjahulluna taidan hankkia, vaikka olenkin yrittänyt pysytellä erossa uusista koukuttavista materiaaleista. Kyllä mulla pari pikkupakettia massaa odottaa jonkinlaista työstöä.

Suntsa kirjoitti...

Kirja ostettu! :D

Merkku kirjoitti...

Ostin kirjan jo jokin aika sitten. Kävin Pörrön kurssilla ennen sitä ja ihan vasta-alkajana pelkäsin aloittaa kotona massakorujen tekemistä. Kirjan avulla rohkaistuin ja nyt olen täysin hurahtanut "lajiin".
Pörrön kursseilla oppii taatusti koska Pörrö osaa opettaa niin että jokainen tajuaa. Ehkä kirja ei teille jo pitemmälle ehtineille tuo mitään uutta niin sanotusti mutta meille vähemmän tehneille se on oiva apuväline. Se on myös kertausta varten. Jos jokin asia pääsee unohtumaan on hienoa että on kirja josta apu löytyy.

Koralli kirjoitti...

Toi kirja näyttää mielenkintoiselta, täytyy tutustua. T:) Koralli

Meke kirjoitti...

Vaikuttaa hyvältä kirjalta :)