perjantai 3. toukokuuta 2013

Tahmatassun tunnustuksia

(Confessions of Sticky Fingers)

First I want to thank everyone, who visited my blog during the BSBP. Thank you twice, all you who left a comment. And three times thank you to my new readers! I have decided to add a Bad English Summary for you. Scroll down, please.

Posliinisavi on kamala materiaali. Se on niljakasta, kuivuu nopeasti ja alkaa murtua, ja tarttuu käsiin. Ainoa syy käyttää posliinisavea on, että poltettuna se on voittamattoman elegantin siloisen vitivalkeaa.


Posliinisavi ei minusta välttämättä tarvitse lasitetta. Lasittamatonta posliinia käytetään niin paljon, että sille on oma sanansa, biskvii. Klassinen väriaine posliinille on kobolttioksidi. Maalausvaiheessa kobolttioksidi on mustanharmaata, eivätkä tummuusasteetkaan vastaa sitä, mitä poltossa syntyy.


Yläkuvassa yksin poseeraavassa helminauhariipuksessa olen levittänyt oksidia yksittäisinä siveltimenvetoina. Muissa riipuksissa maalasin ensin koko pinnan ja pyyhin sitten sienellä enimmät pois.

Viikon kysymys: miten riipusten pintakuviointi on tehty?
(Piirakkareunukset muotoilupuikolla, mutta tuo bakteereja mikroskoopissa -kuviointi)
Tahmatassun tunnustus: Kun olin saanut posliinilevyn kaulittua, käteni olivat tankeiksi kuorrutetut kuivalla posliinilla. Raivoissani hieroin käsiä yhteen levyn yläpuolella...

Kivat posliinisupikkaat! Lisänä lapis lasulia, korallia ja hopeaa.


Bad English Summary:

Porcelain clay is a terrible, sticky, fracturing material, but absolutely elegant, smooth snow white when fired. I like porcelain as bisque, without glaze. Here I used cobalt oxide to color it. Cobalt oxide is grey when painted and you can´t have any idea how dark it will be after firing.

Question of the Week: How was that Bacteria in a Microscope -pattern achieved?
The Confession: After getting the sheet of porcelain made, my hands were covered with porcelain so that I could hardly move my fingers. I thought I had spoiled the project anyway, and started to rub my hands above the sheet...

11 kommenttia:

PiPa kirjoitti...

tour pieces are so beautiful, and great porcelain too!

Suntsa kirjoitti...

Sulla on kyllä niin luovuus huipussaan!! Se osoittaa tämä kuviointitapakin. :D

stiina kirjoitti...

Aivan mahtavan kauniita! Ja mielenkiintoista materiaalitietoa. :)

sole kirjoitti...

Onpas upeita tahmakuvioita.

Penny kirjoitti...

Hmmm...kun osaamattomalle sattuu moka, saa tuloksen heittää roskikseen. Kun taiturille tapahtuu moka, lopputulos silkkaa taidetta!

Tanja Marita kirjoitti...

Upeuksia, ei uskoisi että ovat tuottaneet niin tuskaa :)

Miina kirjoitti...

Mageita riipuksia, upeat värit ja kaikki! Ei voi muuta kuin ihailla, kun ei itse osaa tollaisia taikatemppuja thdä! :)

Mags kirjoitti...

Penny sen sanoi ja minä todistan: mun mokat on rosiksessa ja sun täällä ihailtavana :-D Sävyt ja muodot sekä kuvioinnit niin kohdallaan.

Othel kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Ja nyt pesen tassut savesta kesän ajaksi.

Jokke kirjoitti...

Liika siloisuus ja puhtoisuus onkin pahasta, ei tule koruallergiaa.

Tribalis kirjoitti...

lovely pieces!