lauantai 20. heinäkuuta 2013

Sattumia

Pitkästä aikaa polymeerimassan parissa! Suurin este suhteemme kehittymiselle on ollut totaalikaaos työpöydällä. Massa ei suurta pinta-alaa tarvitse, mutta sen sietäisi olla tasaista ja pölytöntä.

Käytin pois vanhoja jämiä. Helmien pinnassa on mm. helmiäisvalkoisen päälle kaulittua alkolimusteella värjättyä läpikuultavaa massaa sekä valkoisella ja läpikuultavalla tehtyä raitaa. Lopputulos on sattumanvarainen.

Talvella tuli ostettua linokaiverrusteriäkin...

Kaulakoru: itse pyöriteltyjä massahelmiä, lasisia perhos/rusetti/maapähkinähelmiä, hamppunyöriä.


Rannekoruja en ole tehnyt pitkään aikaan, mutta vaikutteita on kerätty.
Massahelmiä, marmoriruusuhlmiä, labradoriittia, lasia, simpukankuorirengas, vahattua pellavanyöriä.

En ikinä pääse massatöissä yksinkertaisen muotoisia helmiä pitemmälle, kun jäään ihastelemaan värejä ja marmorointeja!

Nämä "kultahippusilla" koristellut helmet olen esitellyt aikaisemmin. Nyt pääsivät käyttöön, kun innostuin tekemään kolme melkein samanlaista rannekorua.

Massahelmiä, savukvartsia, marmoria, messinkiä, lasia, vahattua pellavaa.


Olipas näitä hauska kuvatakin aikasen monen kaulakorun jälkeen!Bad English Summary:
Back to Polymer Clay

My relationship with polymer clay doesn´t grow the way I wish. The main reason is that I can´t provide the small clean and dust free surface on my table - too many beading projects in process, too much horse hair!

In these beads I used my leftover pieces of Premo clay. Some beads have white pearl clay with alcohol inks and translucent clay on it. Some have stripes made of white and translucent clay. The green ones have tiny pieces of imitation gold leaf.

12 kommenttia:

outiriina kirjoitti...

voi miten kauniita ovat :) minä just tykkäänki noista yksinkertaisen muotoisista, kun niissä nuo ihanat marmoroinnit pääsevät oikeuksiinsa :)

Sorsaska kirjoitti...

Väriyhdistelmät ovat mahtavia! Rannerenkaissa pääsee yksittäiset helmet mielestäni kivasti esiin! Tykkään myös tuosta, miten olet yhdistellyt eri materiaaleja. Kauniita!!

Mags kirjoitti...

Tuo vimppa nyt koruista puhuttelee eniten, mutta kyllä kaikki sun massahelmet on ylen kiehtovia; noita raaputusjuttuja olen pienessä mielessäni haaveillut kokeilevani.

Niina kirjoitti...

Hurmaavia värejä. Nuo massahelmet ovat upeita.

Peikkonen kirjoitti...

Vaaleanpunainen jyrsitty helmi on tosi makee, rannekoruista sinivihreä ja ruskea aivan ihania <3 Mullakaan ei oikeastaan jämämassaa kerry, kun aina on joko kiva kuvio tai sekoituksesta tuloksena kaunis väri... Sun helmissä näkyy tosi hyvin läpikuultavan massan luomat moniulotteiset efektit.

inkku kirjoitti...

Hän on lähtenyt ensimmäisessä korussa niin hempeälle linjalle että! Mutta tykkään, rouheus vie korusta ylisöpöyden. :) Turkoosit kutkuttelevat sielua kovin.

Suntsa kirjoitti...

Awww ja nam mitä helmiä. Suloisen makeita ja rouheita yhtä aikaa. Othel osaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kauniita ovat massahelmesi ja hienosti yhdistät ne muihin helmiisi. Tuo minusta on juuri vaikeaa etteivät massahelmet pomppaa liikaa esiin. Kuinka saat pitkulaisen helmen muodon pysymään kauniina reiän teko vaiheessa? Entä oletko lakannut helmesi. Kuvissa näyttävät kauniin mattaisilta. Minä löysin vain kiiltävää massahelmille tarkoitettua lakkaa. t. Lea

... rok kirjoitti...

upeita massahelmiä, todella kauniit rannekorut !!! materiaalin hallintasi pistää nöyräksi ...

Othel kirjoitti...

Kiitos kommentoijille!
Ja mitä tulee pitkulaisiin helmiin, aika kiltisti ne pysyvät muodossaan, kun teen reiät reikätyökalulla (jossa neulaosa on kunnon kahvassa) sitä koko ajan pyörittäen.
En lakkaa helmiäni. Pyyhkäisen ne Renaissance Wax -vahalla, mutta sekin siksi, että oma ihoni on niin rasvainen, että muuten rasvaa imeytyy helmiin. Pintakäsittely ei siis ole pakollista.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta. Täytyypä kokeilla tuota Renaissance Wax vahaa minunkin.

T. Lea

merrim kirjoitti...

Upeita koruja, ihan mahtavia