sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kaikkein helpoin hartsivaluohje

Oletko jo ostanut koruhartsia?


Näihin kevyisiin, yksinkertaisiin ja yksinkertaisesti ihaniin korvakoruihin tarvitset koruhartsin lisäksi vain muutamia tarkoin valittuja asioita...

1. Silkkipaperia, pieniä lasihelmiä (tässä reiättömiä mikrohelmiä, joita käytetään mm. kynsien koristelussa) ja pieniä kuivattuja kukkia.

2. Erittäin Salainen Muotti: kinofilmipurkin kansi.
Tai mikä hyvänsä taipuisasta muovista valmistettu esine, jossa on sopivan kokoinen renkaan muotoinen syvennys (myös kaupalliset muotit hyväksytään).

3. Sijoittele koristeet muottiin. Sekoita hartsi ja kaada päälle. Painele koristeita niin että hartsi pääsee joka paikkaan.
Anna kovettua rauhassa. Valettu rengas ei irtoa ennen kuin hartsi on lopullisen kovaa. Silloinkin asiaa auttaa, jos laitat muotin pariksi tunniksi jääkaappiin.
Varoituksen sana: muottia ei kannata pakata liian täyteen koristeita. Jos hartsia on vähän ja muuta materiaalia paljon, lopputulos ei ole kova vaan joustava.

4. Viilaaminen on tylsää!
Viilaa ja hio eri karkeuksisilla vesihiomapapereilla renkaan yläpinta tasaiseksi. Sen voi kiillottaa kangaslaikalla ja kiillotusvahalla kuten hopeaesineet, jos laikka kuuluu keittiökoneistukseesi.

5. Koukkujen vääntämistä kannattaa ensin kokeilla halvalla metallilangalla.
Sitten ota 0,8 mm vahvaa hopealankaa 5,5 cm. Käännä päähän silmukka suurilla pyöröpihdeillä tai käsin kynän tms. ympäri.


Hämäyksen vuoksi tämä kuva on toisin päin kuin edellinen...
6. Käännä puoliympyrä edellisen yläpuolelle. Taivuta lattapihdeillä kärki. Viilaa ja hio leikkuupinta.

7. Käännä pihdeillä rengasta auki (kuten välirengasta). Laita hartsirengas paikalleen ja sulje koukun rengas.

Helppoa kuin heinänteko!
Ja arvaa mitä...

Rannerengas on vielä helpompi!


Bad English Summary:
The Easiest Ever Resin Cast Tutorial

1. All you need is some resin (like Ice Resin) and nice little things: tissue paper, tiny beads (micro pearls) and tiny dried flowers.
2. The Very Special and Very Secret mold for hoops: plastic film canister lid (not sure, if this is english, but see the picture...). Any flexible plastic object or even a proper purchased mold will do.
3. Put your decorations in the mold and pour resin on them. Poke the decorations to make sure resin is all over them. Remember not to use too much decorations: if there is more other materials than resin, the hoop will not be hard but flexible.
Let dry well in peace. The hoop won´t came off before the resin is totally dry. Even then it helps to put the mold in refrigerator for some time.
4. Filing is so boring! And sanding, too.
5. For the ear wires you need 5.5 cm of 0.8 mm half-hard sterling silver wire. You can use large (not your usual) round nose pliers or some stick or pen.
6. Make one round loop, one half, bend the tail and... file and sand.
7. Open the loop and add your resin hoop.
Super easy!
And did you know... the bangle is even easier!

9 kommenttia:

Veera K kirjoitti...

Hienoa hienoa :) Uskalsit laittaa tuoreita kasveja sisään. Minulla kuivatutkin kasvit haalistuvat ajan kanssa hartsissa ja vähän tuoreemmat tuppaa kompostoitumaan..

Heidi Y. kirjoitti...

Aa, näyttää hienolta! Enpä oo koskaan hartsia kokeillut. :) Tai no, muutenkin on nyt langat ja puikot vieneet ajan lähes täysin..

la mar de bonita kirjoitti...

Beautiful idea! :0)

Othel kirjoitti...

Veera: kuivattuja nämä kukat olivat. Meneillään keskikokoinen testi kauneimmin kuivuvista pienistä kukista.

Mags kirjoitti...

Vaikka kuin kammoan pinkkiä, niin nämä korviksesi ovat tyylikkäät!
Rannekoru on kyllä kans mieletön.

Hiton hartsi, se on aivan liian kiinnostavaa... meneeköhän se ostoslistalla hopean ohi??

Suntsa kirjoitti...

Voi herttanen sentään kun söpöjä. Nämä blogit on niin vaaraallisia, että olen syyskiireisiin vedoten vähän väistellyt... Kauhea hartsihinku pukkaa kyllä päälle näitä katsellessa. Mies on onneksi käyttänyt kaikki kinofilmipurkit geokätköilyyn (kirjoitin ensin KORUkätköilyyn :D)

SariR kirjoitti...

Hartsit on jo ostettu! Nyt pitäis löytää se aika että sais kaikki tavarat levitettyä rauhassa ja tehtyä jotain ;-)

Tanja Marita kirjoitti...

Oi että, nyt jo hävettää, että hartsit vaan kököttää hyllyllä :) kaunokaisia!

Blogger kirjoitti...

Find A .925 Silver Chain Online.