lauantai 10. toukokuuta 2014

Korublogijuhlaa!

Se on kaikkialla maailmassa tänään: Bead Soup Blog Party!

Taustat täältä:
http://lorianderson-beadsoupblogparty.blogspot.fi/p/what-is-bead-soup-blog-party.html

Ihanat lamppuhelmet teki ja lähetti Englannissa asuva parini Keren Panthaki. Hänen bloginsa:
www.vasdea.wordpress.com

Kerenin helmet:
...ja sitten minulla olikin positiivinen ongelma: mitä näistä eleganteista ja naisellisista helmistä tälläinen karu karvalakkimummo saa aikaan?

Sisäistä ladya etsimässä:
Kerenin iso lamppuhelmi on niin kaunis, että korun käyttäjä haluaa varmasti nähdä sen muutenkin kuin peilistä! Siksi tein pitkän korun ja pyrin antamaan helmelle pääosan.

Kerenin tekemiä ovat ison helmen lisäksi hauskat röpelöpintaiset lamppuhelmet ja "tupsuun" käyttämäni helmipiikit. Syvän sinivioletit viljellyt helmet ovat suoraan BSBP:n järjestäjä Lori Andersonilta! Viime vuoden Partyssa oli nimittäin myös kilpailu, josta tuli yhden sarjan voitto kotiin. Näitä helmiä olenkin hillonnut koko vuoden, sillä ne ovat tosi hienoja, mutta... niin naisellisia.

Helmiputket ovat vanhaa kunnon peyotea japanilaisista 11/0-kokoisista siemenhelmistä. Niihin turvaudun aina, kun haluan toistaa eleettömästi muiden osasten värejä. Ja koska Keren on yhdistänyt helmiinsä kuparia, väänsin lukon kuparilangasta.


Penni ajatuksesta:...ja sehän oli: mitä teen Kerenin lähettämästä hehkuvan sinipunaisesta shantung-silkkikaitaleesta? Voiko sitä käyttää makramee-solmeiluun? Kyllä vain!

Afrikkalainen kolikko olympiavuodelta -52, Kerenin tekemiä lamppuhelmiä vahatussa pellavanyörissä ja messinkikukkasen keskellä. Magneettilukko.


...ja kaksi korviksista:


Silkkikaitaleen hulpioreunaa, Kerenin lamppuhelmiä, pellavanyöriä, kuparirenkaat ja hopeakoukut (oikeasti: kuparikoukut eivät käy!).


Naisellisinta Mihin Kykenen:


Mietin, miten saan Kerenin pienille korupiikeille mahdollisimman suuren roolin. Pienessä korussa, siis korvakorussa!

Muita materiaaleja ovat lähes mikroskooppisen pienet mustat strassirondellit, mustat tsekkiläiset neliöhelmet, Kerenin violetit lamppuhelmet ja pienet (ja äh, pienireikäiset) turmaliinit. Mustat koukut niobiumia.

Koska olen urhoollisesti tehnyt monta naisellista korua, niin...


Nyt riitti!

Kiehtovin yksilö Kerenin helmipaketissa oli lukko. Lamppuhelmirengas yhdistää kaksi leveää kuparikoukkua, joiden taottu pinta muistuttaa lasissa näkyviä kuvioita. En tiedä, miten luja lasirengas on, siksi halusin laittaa sen paikkaan, jossa rikkoontumisen vaara on pienin niin lukkoa avattaessa ja suljettaessa kuin korua käytettäessä.

Tässä lyhyehkössä kaulakorussa on monta itse tekemääni savi- ja posliinihelmeä ja -riipusta. Lukon alapuolella on päällekkäin oksidipatinoitu posliinirengas ja kadulta löytämäni ruosteinen metallirengas, jonka päällystin koruhartsilla (Ice Resin). Muita materiaaleja ovat Kerenin violetit lamppuhelmet, puu, siemenet, akaatti, kuparilanka ja -pisarat, hamppunyöri ja koruvaijeri.

Montako korublogia ehdit katsoa päivässä? Viikossa? Kuukaudessa?
Nyt se kannattaa! Partyn osallistujalistan löydät täältä:

Puskii klikkailemaan, maailma on avoin!


6 kommenttia:

Cornerstoregoddess kirjoitti...

I was loving everything but your tube beads simply blew me away -- such wonderful colors all nestled together...

MiunMaun kirjoitti...

No voi jösses! Karu karvalakkihenkilö on kyllä karistanut sisäisen karvalakkinsa. Kertakaikkiaan hienoja, omantyylisiä ja naisellisia koruja.
Vaan silti sieltä rysäytti silmille tämä viimeinen. Se on jotenkin niin puhutteleva.

Mary K. McGraw kirjoitti...

Absolutely love the last piece with the clasp focal, so earthy and unusual looking, which appeals to me. I also like how the beads in the peyote stitch in the first piece really accent the focal so well.

Nan Smith kirjoitti...

Beautiful work ....my fave is the last one with the unusual elements....great composition and style!

stregajewellry kirjoitti...

You certainly did find your inner "lady" and did a fantastic job of letting her come out and play, but, I agree, enough is enough. That last earthy organic piece totally rocks!

Mari kirjoitti...

Kauniita koruja. :)