maanantai 11. elokuuta 2014

Väännä se rautalangasta

Jos joku sanoo, että olen mestari tekemään yksinkertaisista asioista monimutkaisia, hän on oikeassa.

Kuten tuo rautalanka. Netti pursuaa hienoja koruja, joissa on käytetty teräslankaa: tyylikkään tummaa ilman patinointia. Mutta mitä eroa on teräs- ja rautalangalla, ja miten ne käyttäytyvät korumateriaalina? Ruostuvatko, tahraavatko?

Piti ruveta kokeilemaan.


Tämän lankarullan kyljessä luki annealed steel. Päästettyä terästä... No väri on kaunis (sen verran ymmärrän autoistakin). Omatekemä posliinihelmi ja kadulta poimittu metallinen jokin.


Kaverina omatekemä posliinirinkula, puukiekko ja sopiva sepelin pala.


Tuo ketjunpätkä on ainakin sikäli rautaa, että se tarttuu magneettiin. Lisäksi hamppulankaa, lasihelmiä ja labradoriittisiruja. 

Kaikki metalliosat vahasin Renaissance waxilla, ehkä olisi pitänyt käyttää metallilakkaa. Mutta jos rautaketjua myydään korukäyttöön, ei raudan sinänsä pitäisi olla mahdoton materiaali, eihän?

Minusta on tullut hidas vanha koruntekijä, mutta kiitos jokaiselle blogiin poikkeajalle! Kommentteja on tosi kiva lukea. Pahoittelen, että laitoin tuon ärsyttävän tekstitunnistuksen päälle. Tein sen siksi, että ilmeisesti englanninkielisen osuuden takia roskapostikommentteja on alkanut tulla jopa 20 kpl päivässä.


Bad English Summary:
Iron and Steel

I wanted to try something new: beautiful dark annealed steel. I´m not sure, if it is a good material for jewelry, but it seems to be rather widely used. I waxed my piece (but maybe I should have used metal varnish instead). Interesting to see, if my white secretary-style blouse rusts...

Other materials in this necklace are two porcelain beads I made, a wood disk, a metal disk (washer) found from the street, hemp cord, glass beads and small labradorite nuggets. And two pieces of iron chain. At least it sticks to the magnet and they sell it for jewelry purpose, so iron should be a decent jewelry metal, shouldn´t it?

I am sorry I am getting old and lazy with jewelry work. Thank you for visiting my blog anyway! I also had to put on those frustrating "try to figure out this word" things, because I keep receiving 20 spam comments a day. Sorry! 


5 kommenttia:

Mags kirjoitti...

Sepelinpala, no jopas! Otsikkosi imaisi tänne kurkkimaan - mulla on ihan asiasta tehen tilattua teräslankaa, pussissaan tiukasti, ei kai sitä nyt käyttämään vielä...
Koru on taas Othelin näköinen, vaikka jotenkin koen, että se on miun näkönenkin ;-D Eli käyttäisin, mieluusti! Ja totean vanhan viisauden: ihmisellä pitäis olla myös monta kaulaa...ja runsaasti rahaa, että vois hankkia paljon kaikkea.

sole kirjoitti...

Hienoja löytöjä, ja aina vaan upeita keramiikkatuotoksia. Sopivasti karu kokonaisuus, sopisi minunkin kaulaan. Minäkin olen muuten käyttänyt vain vahaa korurautalangan kanssa, en lakkaa. Se rautalanka oli myös etukäteen käsitelty öljyllä ruosteenestoon.

MiunMaun kirjoitti...

Jatkuvasti ja joka kerran ihmettelen, kuinka otat vähän sitä ja vähän tätä ja vähän kadulta löydettyä - ja saat niistä tällaisia hienouksia aikaiseksi. Ihailen tällaista taitoa.

Kaisa Reetta kirjoitti...

Upea koru!

Itse ostin keväällä Etsystä ruostumatonta karkaistua, 0,8 millistä teräslankaa korukäyttöön, mutta enhän minä sitä heikoilla voimillain saa edes poikki, en sitten minkäänlaisilla leikkureilla :) Hiukan harmittaa, lanka olisi niin kaunistakin..

Jokke kirjoitti...

Kyllähän se nyt sepeli sopii tietysti! Tykkään.